MİLEN MUTFAK ÜRÜNLERİMİZ
ÜRÜNLERİMİZ
Malzemesi. 1.5 lt su, 40-50 gr. margarin, Yarım çay kaşığı limon tuzu, 1kg. Un (pastalık, böreklik un), 40-50 gr. nişasta, 11 adet yumurta.
Dökülecek olan kızartma yağı ocağın üzerine koyulur. Yağın ölçüsü, kızartma yapılacak tencerenin yemek kaşığı dik tutulunca yarısı kadar olacak şekilde 80-90 derece ısıya ulaşınca tulumba hamuru yağın içine dökülür. Tulumba hamuru tencerenin içindeki yağın üzerini kaplayana kadar dökülür. Döküldükten sonra ocağın ateşi iyice açılır ve hızlıca yağın 160-170 dereceye gelmesi sağlanır.Tulumbanın her tarafının kızarması için yavaşça karıştırılır. Tulumba kızarınca hazırlanmış olan tulumba şerbetinin içine kızgın yağdan alınarak şerbetin içine koyulur ve şerbetin normal soğuklukta olmasına dikkat edilir.10-15 dakika sonra tulumba şerbetten alınır. Sunuma hazırdır.
Not: Limon tuzu ve nişasta, tulumbanın fazla kabarmamasını ve gevrek olmasını sağlar. Hamur pişerken bir çay kaşığı şeker ilave edilirse tulumba yağda çabuk kızarır. Bu da tavsiye edilmez. Şekersiz tulumba hamuru yağda kızartılınca altın sarısı rengini alır. Şekerli tulumba hamuru ise yağda çabuk kızarır ve rengi biraz daha kızıllaşır. İyi tulumba gevrek, içi göz göz olan ve şerbeti iyi emmiş olan tulumbadır.
SEKTÖRDE YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ ÖNCE KALİTE, SONRA HİZMET : MİLEN MUTFAK
HİZMETLERİMİZ
İLETİŞİM
İvedik Organize San. Bölgesi 1122. Cad. (Eski 22. Cad.) 1417. Sok. (Eski 634. Sk.) No: 24 Yenimahalle ANKARA Gsm : +90 532 553 96 83 Telefon : +90 312 395 25 55 Faks : +90 312 395 25 56 E-Posta : info@milenmutfak.com.tr
SOSYAL MEDYA
Copyright © 2015 Milen Mutfak Tüm hakları saklıdır. Sitenin içeriği Milen Mutfağa, tasarımı Grafytim ve yazılımı sobuman.com'a aittir ve telif hakkı kanunlarıyla korunmaktadır. Yazılı izin olmadan kullanılamaz.